maanantai 29. kesäkuuta 2020

Syksy lähestyy uhkaavasti, ja, jäähyväiset saimaalaisille pahvikaljoille?!



Saadun tiedon mukaan Saimaa Brewing Companyn Mikkelin tuotantolaitokselle on hankittu tuliterä purkituspeli, joka otetaan käyttöön syksyllä...

Tämä on sensatiomainen tieto ja saattaakin sen perusteella valistuneesti arvella, että saamme ehken jo kuluvana kaljakesänä jättää jäähyväiset tunkkaisille saimaalaisille pahvikaljoille!

Nähtäväksi jää myös, millainen järkytys raikastuminen tulisi olemaan saimaalaiskaljain ja erityisesti niiden turvallisen tunkkaisen, pahvisen talonmaun rakastajille...

Toivottavasti hintoihin ei tule raikastumislisää, vaan pysyisivät ne nykyisellä eläkeläisystävällisellä tasolla, ja pääsisi tämän kirjoittaja viimein täyttämään jääkaappinsa raikkailla mikkeliläiskaljoilla, joiden L/H -suhdeluku olisi täten jatkossakin omassa luokassaan.


maanantai 15. kesäkuuta 2020

Varatoimitusjohtaja, Panimomestari, Hyvä Tuomas h.c. Tuomas Markkula, Kusettaja kysyy:

Ennen

Nyt

Malmgoordissa rohkaistaan "tarttumaan luuriin" tai kirjoittamaan, kyselemään ja kommentoimaan. Tuossa alla muutamia kysymyksiä ja kommentteja.

Ettäkö nykyään Malmgoordin purkkikaljat keitetään ja käytetään valmiiksi Malmgårdissa?

Ja ettäkö ne sitten tosiaan hölskytellään-roudataan jonkinlaisella tankkiautolla Saimaa Brewing Co:n Mikkelin tuotantolaitoksen hapettavalle pastööri-purkituslinjalle varta vasten pilattaviksi!?

Mitä järkeä on kaljarallissa, jonka lopputulos on perinteinen, takuuvarmasti tunkkainen, saimaalainen pahvikalja...?

Koville siis ottaa tämän kirjoittajalla uskoa Malmgård-Mikkeli -kaljaralliin; lieneekö sittenkin vain saimaalaisesti kieroiltu ja muutettu pelkästään purkin ulkopinnan tekstiä...

Ettäkö miksi ottaa koville, uskoa kaljaralliin?

Yllä mainittujen seikkain lisäksi aikaisemman toimitusjohtajan juurruttama saimaalainen kieroilukulttuuri Suomen palkituimpine oluineen & siidereineen, AITOINE Crafty- & YES-YES -siidereineen, Malmgårdin saimaannuttamisineen & rujoine henkilöstöpuhdistuksineen ja mitä heitä nyt olikaan, panee ainakin tämän kirjoittajan luonnostaan epäilemään; Hyvä Tuomas h.c. Tuomas Markkula, mikä lienee ollut oma roolisi noissa, vaikkapa vain tuossa puhdistuksessa, jossa sai mennä, tosta vaan, likaveden lailla vanha perustaja- ja yhtiökumppanisikin Huvilan ajoilta...


tiistai 9. kesäkuuta 2020

Kaljareittausta jo 80 vuotta sitten!


Kuva lienee otettu touko-kesäkuussa 1940, todennäköisesti Belgiassa, missä terassiretkue on työkomennuksella.

Suikkapäinen kaljaveikko oikealla tekee tarkat muistiinpanot meneillään olevasta kaljasta leppoisassa sosiaalisessa tilanteessa myöhemmälle tk-kirjeenvaihtaja-sankarikaljoittelija Ardelle ominaiseen tunnolliseen tyyliin nahkatakkisen kantaessa uusia näytteitä pöytään.




lauantai 6. kesäkuuta 2020

Malmgårds tragedi och Saimenförbannelse fortsätter!



MALMGÅRD
Inhemska kvalitetsöl som tillägg till sommarmaten!... [Annons i Hufvudstadsbladet, Lördag 6 juni 2020]


... Varje öl från Malmgård är resultatet av varsamt och noggrant hantverk. Här får bryggmästarens omsorgsfullt utvalda humle- och maltsorter, speciella gamla kultursädesslag och rent vatten från lokala källor smälta ihop till en välsmakande helhet... [Annons i Hufvudstadsbladet, Lördag 6 juni 2020]


... Vaikkakin pakkauksen tekstin perusteella ne näytetään edelleen ainakin purkitettavan Saimaan Juomatehtaalla Mikkelissä. 

Aikaisemman tekstiversion mukaanhan valmistaja oli Malmgårdin Panimo, 07720 Malmgård, vaikka valmistuspaikka Saimaa Brewing Co. Mikkeli!


... Nykyään siis, mikäli purkin ulkopinnan tekstiin on uskominen, kaljat pannaan (keitetään ja käytetään) Loviisassa, roudataan tankkiautolla Mikkeliin, missä ne viimeistään pilataan tölkityksen yhteydessä: lopputulos on surullisenkuuluisa, tunkkainen saimaalainen pahvikalja!...



... Under sommarens bästa stunder, njut av delikatessöl från Malmgårds bryggeri i Lovisa [visserligen via S:t Michel vid Saimens sträder!]. [Annons i Hufvudstadsbladet, Lördag 6 juni 2020]

Yläkuvassa tämän kirjoittajalla käy jo Itämertakin sääliksi. Fullständig skit, tag mig fan!






maanantai 1. kesäkuuta 2020

KUSETTAJAN KORONA-RÄKÄNAURUT!

Helsingin Sanomat tänään 1.6.2020: 

"Viiskulman käsityöläisolutbaari lopettaa toimintansa. Toimitusjohtaja suomii:

"Säännökset ovat kuin oltaisiin 3. maailmansodassa." "

" "Harvan baarin avajaisia on Helsingissä odotettu yhtä hartaasti kuin Brewdogin", kirjoitettiin avajaisten aikaan Helsingin Sanomissa."

"Suomalaiselle, joka on juonut 100 vuotta lapparia tai jotain litkuja, oli tosi vaikea nähdä se, miten hänelle tuttuja oluita sorsitaan. Maku oli meillä tosi eri ja myös hintapolitiikka",

yrityksessä alusta asti mukana ollut [Joakim] Stenius [Brewdog Suomen toimitusjohtaja] muistelee."

... ja jatkaa:

" "Nyt Suomessa on monia pienpanimoita ja muutama niistä on erittäin hyviäkin. Oltiin siinä semmoisia sanansaattajia ja taisteltiin tuulimyllyjä vastaan." "

Lopuksi, tämän kirjoittaja muistelee, kuinka Tennispalatsin Vastarannan Kiiskessä oli pitkä hanarivistö tiheästi vaihtuvia, pelkkiä kelpo tuontioluita jo 1993-94... Good old days!

Kritiikittömältä vaikuttava (kesä-?)toimittaja Anne Kantola näyttää ottaneen toimitusjohtaja Steniuksen stoorit täydestä; eiköhän kuitenkin Bryydokin paskantamokuppila tullut Stadiin jo valmiiksi ylikyllästyneelle cräft-markkinalle pahasti myöhässä, ryöstöhintaisine keskinkertaisine kaljoineen sanaansa saattamaan...

Darwinismin ankara kassara heilahti skenessä ja sillä siisti; tervemenoa, ei jäänyt ikävä!