keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Även vid Ankdammen finns det öl-journalistik!

Männä vuosina täällä Kusettajassa odotettiin kiihkeästi torstain Höblää; josko olisi matkaan saatettu André Brunnsbergin Ölrutan. Nyttemmin André on saanut adjutantin Patrik Westerbackista ja ilmestymispäiväkin on keskiviikko; alkuvuoden odotus palkittiin tänään...

Vaikka kuvassa siis nykyään parivaljakko André & Patrik, Andrén luoma jaarittelematon tyyli oluiden arvioinnissa jatkuu sellaisenaan. Oluet pisteytetään viiden tähden skaalassa ja arvioidaan lyhyesti, usein yhdellä virkkeellä [!], mikä on saavutus jo sinällään, jos vertaa suomenkielisen hölynpölyjournalismin tuotoksiin.

Ölrutan'issa lakoniset arviot ovat [olleet] yleensä hyvin argumentoituja, joskin kelvottomien kaljojen kohdalle osuessa aivan liian kilttejä, jopa naiivin hyväuskoisia.

Tämän päiväisessä "Veteöl och ale passar bra som alkoholfria" -koseriassa Saimaa Brewing Companyn "Brewer's Special Utah 0,3% Rye Ipa" todettiin kelvottomaksi, mikä ei tämän kirjoittajalle ollut yllätys! Alla lainatun arvion viimeinen lause ja otaksuma on varoittava esimerkki kiltistä ja naiivista hyväuskoisuudesta [itsepetoksesta?!]. Tuon arvion perusteella yksikin tähti on liikaa!

"Obehaglig fähuslukt. Smaken är metallisk, grapefrukt, kvar blir en underlig smak i gommen. Troligtvis illafaren."

Här hos Kusettaja är vi säkra på, att kaljan icke är illafaren; ta mig fan, detta är Saimen!!!

Kelvotonta törkyä todettiin tämän samaisen "Brewer's Special Utah 0,3% Rye Ipan" olevan jo/myös Arden ja Kusettajan Saimaa-MBH -kaljojen masentavassa yhteisarvioinnissa marraskuussa 2018:
http://arijuntunen.blogspot.com/2018/11/arde-ja-kusettaja-arvioivat-taas-mbh.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti