sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Mufloni Huurupukki, kelpo porteri Veturimiesten heilutuskaupungista


Kusettaja on olutkulttuurikriittinen ynnä olutkulttuuripoliittinen julkaisu. Yksittäiset kaljat, saattaisivatpa ne kuinka tahansa verrattomia olla, eivät ylitä Kusettajan tiedoitus- tahi kommentointikynnystä; paitsi jos ne omaavat merkityksellistä substanssia ja kontekstia olemuksessaan tahi valmistajansa viestinnässä. Tästäkin eksemplaarista noita kynnyksenylityskriteerejä löytyy.


Ensinnä: TK-kirjeenvaihtaja, seurapiiri- ja kulttiblogisti, renessanssinero Arden vaikutus kieleemme ja erityisesti sen sanastoon, nerokas ardismi, näyttää leviävän kuin keuhkorutto; saimaantumisen ja saimaannuttamisen ohessa myös kirjoitus- ja foneettinen asu "porter" valtaa vauhdilla alaa, kuten käsillä olevan Mufloni Huurupukkelinkin etiketistä saatamme todeta. Etiketin kaurismäkeläisen lakonisessa sisällössä viestitetään, vain, oleellinen: "Porterolutta/Porteröl...".

Toiseksi: Tässä panimossa on aina keskitytty pakkauksen sisältöön, kaljaan, kun taasen mikkeliläispaskantamo Saimaa Brewing Company:lla pakkausten ulkopinnalle runoiltu katteeton myyntihölperö ja idioottimaiset stoorit ovat pääosassa, toki kelpo kongruenssissa sisällön kera: molemmat täyttä skeidaa.

Colmannexi: Tämä Huurupukkelo on kerrassaan kelpo porteria tuossa alapuolella tuomitun torniolaisporterin keralla, niin ikään samassa käyttötarkoituksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti