perjantai 9. maaliskuuta 2018

Mikä saatanan craft-kaljaskene, missä?!









Craft-kaljaskene on elinkeino ja mielenkiintoinen urbaani trendi. Se on yhden ryöstöhintaisen haitallisen nautintoaineen ympärille rakennettua humpuukia hyvätuloisten keskiluokkaisten hölmöjen, hipstereiden ja pintaliitäjien, "luovan luokan" tarpeisiin; varmaankin parhaan kuvan tästä saa tänään valtakunnan pääkaupungin Helsinginkadulla hiljattain avatun craft-panimoravintolan hikisessä eteisessä.


Craft-kaljaskene, kuten kaltaisensa urbaanit ilmiöt yleensä, vaatii siis syntyäkseen ja käynnissä pysyäkseen sosioekonomis-demografisesti riittävän kriittisen massan. Maassamme tämä on mahdollista vain Helsingissä; Tampere ja Turku voidaan täältä valtakunnan pääkaupungista käsin nähdä jonkinlaisina metsien ja turvesoiden takaisina elinkelvottomina metapopulaatioina.

Pyöriäkseen kunnolla craft-kaljaskene tarvitsee tietenkin myös jatkuvaa voitelua, hypetystä. Siitä huolehtii systeemin sisällä toimiva kirjava humpuukimaakareiden ja välistävetäjien joukko, jonka ydin koostuu ruoka- juoma- ja lifestyle-skribenteistä perskärpäsineen, festivaalijärjestäjistä ja vallilalaisesta tähtiblogistista.






Lopuksi, mitä tulee itse skenessä liikkuvaan ryöstöhintaiseen nesteeseen, craft-kaljaan ja sen tekijöihin, näiden laatu on vaihdellut laidasta laitaan, erityisesti kotimaisessa tuotannossa, panimosta paskantamoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti