keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Hello World! Here comes Saimaa Brewing Co, the responsible craft beer missionary from Savo, Vinland.

"Suomen palkituimmista" craft-oluistaan ja "aidoista" siidereistään tunnettu Saimaan Juomatehdas on historiaa!

Kuva: Arde "Ari" Juntunen


Historian yöhön ja usvaan jäänevät, onneksi, myös tämän kirjoittajan
antamat lukuisat SJT:n oluiden nimet, kuten
Shrewmouse-Päästäiset tuossa yläpuolella...
                                       
Nyt areenalle astuu The Saimaa Brewing Company, CEO:nsa J. Laukkasen mukaan "Suomen vastuullisimaksi tähtäävä panimo" suuntanaan puhtaampi huominen!

Tiedote on verratonta stiiknafuuliaa, hilpeää luettavaa niljakkaassa makeilussaan, mikä ei toki ole yllätys tämän kirjoittajalle; ja tietenkin älykkäät ja valistuneet "laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita kohtuuhinnalla vaativat kuluttajat" uskovat, ja, ostavat; ja se toinen segmentti ostaa lukematta.

Superlatiivisesti siis aletaan; puhtaalta pöydältäkö? Uuden kansainvälisen brändin uudet oluet sen näyttäkööt. Kehnon oluen tekijän maine ei, saakeli vieköön, karise pelkästään yrityksen nimeä ja tölkkien ulkoasua vaihtamalla ja markkinoimalla tällä kertaa palkituimmuuden sijaan vastuullisuutta.
Kun Oluesta puhutaan, tölkkien sisältö ratkaisee, ei vastuullisuus tahi muu tölkkien ulkopinnalle painettu hölynpöly; vanha Saimaa-kura uudessa paketissa ei toimi, mikä Mikkelissä kyllä tiedetään.

Sinisen Saimaan äärellä SBC:n pääkonttorin brygalla tähyillään siis maailmanvalloituksen horisonttiin. CEO J. Laukkanen uskoo "maailman puhtaimpien[!] ja ulkomaillakin palkittujen panimotuotteiden" kiinnostavan kansainvälistä yleisöä! Niin CEO:n pitääkin uskoa, ja ihailtavaahan sellainen usko on, erittäinkin täällä oksennusta nokkivien varisten, havumetsien ja turvesoiden pohjoiskalotillisella joutomaalla, josta ei maailmalla tiedetä eikä välitetä paskan vertaa, vaikka me täällä pikkusieluisuuttamme saattaisimme toisin kuvitella.

Koko Kusettajan toimitus pitää peukkuja SBC:lle pyrinnöissään ja tulee kevään-kesän mittaan paneutumaan asiaankuuluvalla uteliaalla huolellisuudella uusien mikkeliläistuotteiden vastuulliseen makumaailmaan. Ja nyt valtamerten takanakin, avointen ikkunoiden Euroopasta puhumattakaan, tiedetään aarilleen kenen puimakoneesta tai riihestä SBC:n mallasohran jyvät tulevat!

Helsinki Beer Festival 2018 lähestyy, on näytön paikka, joten on syytä olettaa, että SBC ja uusi kansainvälinen mikkeliläisbrändi vastuullisine, maailman puhtaimpine tuotteineen tekee näyttävän entréen Helsingin Kaapelitehtaalla perjantaina 13.4.

Toivottavasti tämä Saimaan Juomatehtaan täysin palvellut räyhäkkään tyylikäs festaritiski päätyy kaatopaikan sijaan tulevan SBC-museon kokoelmiin kansainvälisten craft beer -matkailijavirtojen ihailtavaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti